Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Paristomaahantuojat muistuttavat: Varmista, ettet lataa vääränlaista paristoa!

Kertakäyttöpariston latausyritys saattaa aiheuttaa tulipalovaaran

Verkkokaupasta ostettavat sähkö- ja elektroniikkalaitteet sisältävät yhä useammin ladattavan akun. Ladattavan akun lisäksi osa laitteista toimii myös tavallisilla kertakäyttöparistoilla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kertakäyttöparistoja, kuten alkali- tai sinkkihiiliparistoja, ei voi missään tapauksessa ladata. Teknisen Kaupan Liiton paristo- ja akkujaosto muistuttaa tiedotteessaan, että kertakäyttöpariston latausyritys saattaa aiheuttaa jopa tulipalovaaran.

Ladattava akku voi erehdyttävästi näyttää samanlaiselta kuin perinteinen niin sanottusormiparisto. Tämän vuoksi kuluttajien on syytä olla huolellinen akun- ja paristonvaihdon yhteydessä. Ladattavan pariston erottaa ei-ladattavasta rechargeable-tekstistä paristossa tai sen pakkauksessa. Jos tavallista sormiparistoa yrittää ladata, se kuumenee ja aiheuttaa välittömän vaaran.

Kaikki paristot ja pienakut voi helposti kierrättää palauttamalla ne maksutta mihin tahansa paristoja ja akkuja myyvään kaupan toimipisteeseen. Tulipaloriskin välttämiseksi litiumparistojen ja -akkujen sekä kaikkien varausta sisältävien paristojen ja -akkujen virtanavat tulee teipata heti, kun ne irrotetaan laitteesta tai poistetaan käytöstä. Litiumparistot ja -akut tunnistat Li-alkuisesta merkinnästä. Vuotavat paristot on hyvä pakata muovipussiin ihoärsytyksen välttämiseksi. Kauppojen keräyspisteisiin palautettujen paristojen ja akkujen metallit kierrätetään ja niiden sisältämät vaaralliset aineet tehdään vaarattomiksi.

Lisätietoa:
Teknisen Kaupan Liiton paristo- ja akkujaoston puheenjohtaja Jari Castrén, Energizer Group Sweden AB, puh. 040 451 4081.

Teknisen Kaupan Liiton paristo- ja akkujaoston jäsenyritykset tuovat maahan paristoja ja akkuja. Jaoston jäsenet vastaavat merkittävästä osasta Suomen irtoparistojen ja ladattavien akkujen markkinoista.