Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Tietoa paristotynnyreistä

Paristokierrätystä hoitava Recser Oy tarjoaa vaarallisten aineiden kuljettamisesta annetun lainsäädännön (VAK-lainsäädännön) edellyttämiä UN-hyväksyttyjä paristotynnyreitä keräyspisteille, joissa kerätään suuria määriä paristoja ja akkuja tai säännöllisesti yli 500 g:n painoisia litiumakkuja.

Paristotynnyrin tekniset tiedot

Vetoisuus: 110 l
Mitat: 77,8 cm x 45,5 cm
Aukon halkaisija: 39 cm

Soveltuvuus keräyspisteelle

Paristotynnyrit sopivat keräyspisteille, jotka keräävät yli 700 kiloa paristoja ja akkuja vuodessa tai säännöllisesti yli 500 g:n painoisia litiumakkuja. Paristotynnyreiden käytöstä sovitaan aina kirjallisella sopimuksella. Pääset täyttämään sopimukseen tarvittavat tiedot sekä tutustumaan sopimusehtoihin tästä.

Lavallinen tynnyreitä kerrallaan

UN-hyväksytyt ja VAK-lainsäädännön edellyttämät merkinnät sisältävät paristotynnyrit toimitetaan ja noudetaan aina lavoille pakattuina. Tyhjiä paristotynnyreitä toimitetaan keräyspaikoille erillisestä tilauksesta keräyspistekohtaista ID -numeroa käyttäen 5 tai 10 kappaleen erissä. Täysiä paristotynnyreitä noudetaan aina täysi lavallinen. Miniminoutoerä täysille paristotynnyreille on 2 kappaletta teholavalle (puolilavalle) pakattuna.

Turvallisuus

Paristojen ja akkujen kierrättäminen oikein on tärkeää sekä ympäristön että turvallisuuden kannalta. Tästä syystä olemme luoneet verkkokoulutusmateriaalin, jonka avulla keräyspiste pääsee syventymään paristojen ja akkujen keräykseen liittyviin turvallisuusseikkoihin.

Verkkokoulutuksen avulla opit, miten vaaratilanteet voi välttää sekä kuinka käytettyjen kannettavien paristojen ja akkujen vastaanotto ja varastointi järjestetään turvallisesti keräyspisteissä. Pääset verkkokoulutukseen täältä.