Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Muut keräyspisteet

Muut keräyspisteet voivat tilata Recser Oy:ltä kuljetusvälineitä ja noudon tarkoituksenmukaisille noutoerille maksutta samoin ehdoin kuin kaupat.

Paristoja ja akkuja myyvien kauppojen lisäksi Recser Oy noutaa käytöstä poistettuja kannettavia paristoja ja akkuja sadoista loppukäyttäjiä palvelevista täydentävistä keräyspisteistä, kuten useiden kuntien jäteasemilta ja yksityisiltä jätehuollon palveluntarjoajilta. Lisäksi Recser Oy noutaa suoraan käytettyjä paristoja ja akkuja monista yksityisen tai julkisen sektorin toimipaikoista, kuten toimistoista, virastoista, oppilaitoksista, terveydenhuollon toimipaikoista ja teollisuuden tuotanto- tai varastotiloista.

Paristokierrätyksen keräysjärjestelmään kuuluvat kaikki kooltaan käsin kannettavissa olevat paristot ja akut. Pienille määrille ja pienille akuille (akun paino alle 0,5 kg) sopivat paristolaatikot ja suurille määrille tai suurille akuille (akun paino yli 0,5 kg) paristotynnyrit. Nyrkkisääntönä tynnyriin saa pakata kaikki paristot ja akut, jotka sinne kokonaisina mahtuvat.

Paristolaatikko


Paristotynnyri

Mikäli Paristokierrätyksen tarjoamat kuljetusastiavaihtoehdot ovat liian suuria tai muuten soveltumattomia keräyspisteen käyttöön, voi keräyspiste tilata räätälöidyn noudon kanssamme yhteistyössä toimivalta jätehuollon palveluntarjoajalta omalla kustannuksellaan. 

Keräyspisteet ja kierrätysohjeet muille paristoille ja akuille

Sähköautojen ajovoima-akut
Palautusohje: Vastaanottopisteet sähköautojen ajovoima-akuille ovat valtuutetut automerkkihuollot sekä Suomen Autokierrätyksen romuajoneuvojen vastaanottopisteet. Lisätietoa verkkosivuilla.

Autojen litiumkäynnistysakut
Palautusohje: Ota yhteys maahantuojaan kierrätysohjeiden saamiseksi.

Sähkömoottoripyörien ajovoima-akut
Palautusohje: Ota yhteys maahantuojaan kierrätysohjeiden saamiseksi.

Muut isot teollisuusparistot ja -akut, joita ovat sellaiset yksinomaan teollisuus- ja ammattikäyttöön suunnitellut paristot ja akut, jotka eivät ole koonsa puolesta vaivatta käsin kannettavissa. Palautusohje: Ota yhteys maahantuojaan kierrätysohjeiden saamiseksi.

Lyijypohjaiset akut, kuten autojen, moottoripyörien, mopojen ja muiden ajoneuvojen käynnistysakut, lyijypohjaiset teollisuusakut sekä veneakut. Lyijyakun erottaa muista akuista siinä olevasta Pb -merkinnästä sekä raskaasta painosta.

Palautusohje: Kaikki lyijyakut voi laittaa lyijyakkujen keräysastiaan, jos sellainen on keräyspisteessä. Jos erillistä astiaa ei ole keräyspisteessä, voi kannettavat lyijyakut laittaa Paristokierrätyksen tynnyriin ja isommat palauttaa Kierrätys.info -hakupalvelusta löytyviin keräyspisteisiin.

Mitkään paristot ja akut eivät kuulu sekajätteeseen. Tästä muistuttaa paristoissa ja akuissa tai niiden pakkauksessa oleva erilliskeräysmerkintä.