Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en
Paristoperhe potretissa keräyslaatikon edustalla

Oikein kierrätettyinä meidän sisältämät raaka-aineet jatkavat kiertokulkuaan materiaalimarkkinoilla.

Paristokierrätys kierrättää paristosi ja pienakkusi

Paristokierrätystä Suomessa organisoi tuottajayhteisö Recser Oy, joka edustaa yli 1000:ta paristojen ja akkujen tuottajaa.

Paristo- ja akkutuottajien vuonna 2008 perustama Recser Oy on voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tehtävänä on huolehtia paristojen ja akkujen erilliskeräyksestä, esikäsittelystä, kierrätyksestä ja kierrätyksen edistämisestä Suomessa. Recser Oy raportoi tuottajiensa puolesta Pirkanmaan ELY-keskukselle, joka valvoo Suomessa tuottajavastuun alaista toimintaa eli myös paristojen ja akkujen erilliskeräystä ja kierrätystä.

Helppoa tuottajalle ja kuluttajalle

Tuottajavastuun hoitaminen on oltava tuottajalle helppoa ja paristojen ja akkujen palauttaminen keräyspisteisiin kuluttajalle vaivatonta. Kymmenen vuoden aikana Recser Oy on yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa pystyttänyt Suomeen 13 000 keräyspisteen verkoston ja kierrättänyt yhteensä yli 10 miljoonaa kiloa paristoja ja pienakkuja. Tunnistat punaisen keräyslaatikon todennäköisesti myös omasta lähikaupastasi.

Positiivinen lataus säilyy

Kun paristossa tai akussa ei ole enää virtaa, Paristokierrätys huolehtii, että positiivinen lataus säilyy – paristojen ja akkujen sisältämät materiaalit kierrätetään uudelleen teollisuuden raaka-aineiksi. Keräyspisteiltä paristot ja akut kuljetetaan ensin lajiteltaviksi ja esikäsiteltäviksi Akkuser Oy:lle Nivalaan, ja sieltä eri jakeina eteenpäin esimerkiksi Kokkolaan, Haapajärvelle ja kauemmas Eurooppaan. Seuraamme myös tuotekehityksen mukanaan tuomia haasteita ja olemme edelläkävijöinä vastaamassa niihin. Lue lisää kierrätysprosessista