Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
 • sv
 • en

Tilaa nouto täydelle kuljetuslaatikolle

Täydelle kuljetuslaatikolle voi tilata maksuttoman noudon MyFetchin kautta (vain Uudenmaan alueella sijaitsevat keräyspisteet) tai DB Schenkerin kautta (muualla Suomessa sijaitsevat keräyspisteet). Tarkemmat tilausohjeet molempiin noutotilaustapoihin löytyvät tältä sivulta.

Tilaa nouto yhteistyökumppaniltamme MyFetchiltä (Uusimaa):

Palvelua käytettäessä ensimmäisen kerran, tulee keräyspisteen syöttää järjestelmään asiakasprofiilin luomiseen tarvittavat tiedot, kuten osoitetiedot sekä yhteyshenkilö. Tämän jälkeen keräyspiste saa yksilöidyn myymälänumeron. Kuljettajalla on mukanaan tarvittavat kuljetusasiakirjat ja kollilaput.

Huomioithan, että palvelua voi käyttää vain Uudenmaan alueella!

Jotta voit tilata yhteisnoudon sähkö- ja elektroniikkalaiteromulle sekä paristoille ja akuille, tulee keräyspisteelläsi olla voimassa oleva sopimus sähkö- ja elektroniikkalaiteromun (SER) keräyksestä. Ota yhteyttä Elkeriin sopimuksen luomiseksi.

Ohjeet noutotilauksen tekemiseen MyFetchin tilausjärjestelmän kautta:

 1. Mikäli olet tehnyt aiemmin tilauksen MyFetchin kautta: Syötä myymälänumerosi kohtaan ”Anna myymälänumerosi” ja valitse ”Jatka” -painike. Lisää noudettavien keräysvälineiden määrät sekä tyhjät keräysvälineet tilalle, täytä tarvittavat yhteystiedot ja lähetä tilaus. Mikäli teet noutotilausta ensimmäistä kertaa MyFetchin kautta: Valitse, että jatkat rekisteröitymättömänä myymälänä painikkeesta ”Jatka”, joka löytyy tekstin ”Tai jatkaa rekisteröimättömänä myymälänä” alta.
 2. Tekstin ”Nouto täydelle paristolaatikolle” vieressä olevaa pluspainiketta painamalla saat lisättyä noudettavien laatikoiden määrän. Tyhjiä laatikoita tulee automaattisesti yhtä paljon, kun täysiä laatikoita noudetaan. Painamalla alhaalla olevaa ostoskori -painiketta voit tarkistaa noudettavien laatikoiden määrän. Voit halutessasi muuttaa tyhjien ja täysien laatikoiden määriä plus- ja miinus-painikkeista.
 3. Kun olet tarkistanut tiedot, valitse ”Seuraava” -painike.
 4. Syötä noutopaikan postinumero ja osoite. Järjestelmä tarkistaa, että nouto-osoite sijaitsee Uudenmaan alueella.
 5. Syötä tilaajan tiedot.
 6. Noudettavat kuljetus-/keräysvälineet tulee sijoittaa noutovalmiina keräyspaikan tavanomaiselle rahdin lastausalueelle. Ilmoita tarvittaessa tarkemmat nouto-ohjeet kuljettajalle ”Anna lisätietoja kuljettajalle”-avoimeen kenttään.
 7. Lähetä tilaus painamalla ”Lähetä tilaus” -painiketta.
 8. Toimitamme pian sähköpostitse keräyspistekohtaisen myymälänumeron seuraavia tilauskertoja varten.

Tilaa nouto sähköisellä lomakkeella yhteistyökumppaniltamme DB Schenkeriltä (Muu Suomi):

Ohjeet noutotilauksen tekemiseen sähköisellä lomakkeella DB Schenkerin kautta:

 1. Täytä lomakkeelle omat yhteystietosi ja nouto-osoite.
 2. Valitse noutopäivä pudotusvalikosta. Huomioi, että nouto toteutuu yleensä aikaisintaan tilausta seuraavana päivänä, sillä kuljettajan on noudettava tyhjät laatikot mukaan terminaalista.
 3. Täytä ”Tavararivi”-otsikon alle noudettavien laatikoiden määrä.
 4. Tilauslomakkeen ”Muut tiedot” kohdassa on laatikko, jossa lukee ”Tyhjiä laatikoita mukaan tilauksen kollimäärän verran.” Voit muokata tätä tekstiä, jos tarvitset enemmän tai vähemmän laatikoita.
 5. Ilmoita mahdollinen tarkempi nouto-ohje tai lisätieto ”Muut tiedot” kohdan avoimeen kenttään ja toimitusosoitteen lisäriville.
 6. Hyväksy vielä palvelun käyttöehdot ja vahvista tilaus.
 7. Vahvistuksen jälkeen luo ja tulosta kuljetusasiakirjat.

Ohjeet puhelintilauksen tekemiseen:

Tilauksen voi tehdä myös puhelimitse DB Schenkerille
arkisin klo 8-16 numerosta 010 520 3455.

Tilauskeskus lähettää puhelintilauksissa kuljetusasiakirjat tilaajalle sähköpostitse tulostettaviksi. Mikäli keräyspaikalla ei ole tulostusmahdollisuutta, on tästä mainittava tilauksen yhteydessä!

Huom! Asiakasnumero 50016759 on aina mainittava tilauksen yhteydessä.

Ongelmatilanteessa ota yhteys Recseriin, info(a)recser.fi tai 010 249 1717

Ohjeet paristojen pakkaamiseen kuljetusta varten:

DB Schenker ottaa kuljetettavaksi vain Recser Oy:n toimittamia kuljetusvälineitä tai muita UN-hyväksyttyjä kuljetusastioita. Huomioithan, että lähettäjä vastaa siitä, että kuljetettavaksi luovutetut käytetyt paristot ja akut on luokiteltu, pakattu, merkitty ja dokumentoitu lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Noutoa varten tulostettavat kuljetusasiakirjat koostuvat kaksisivuisesta rahtikirjasta ja kollikohtaisista osoitelapuista. Tulostetuista ja allekirjoitetuista rahtikirjoista yksi annetaan mukaan kuljettajalle, yksi jää lähettäjälle. Lähettäjän tulee säilyttää rahtikirjaa jätelain siirtoasiakirjoja koskevien vaatimusten mukaan 3 vuotta.

Jokaiseen täyteen kuljetuslaatikkoon kiinnitetään kaksi tulostettua osoitelappua. Kiinnitä osoitelaput kuljetuslaatikon molempiin lyhyihin sivuihin. Kuljetuslaatikot tulee sijoittaa noutovalmiina keräyspaikan tavanomaiselle rahdin lastausalueelle, ilmoita tarkemmat nouto-ohjeet noutotilauksen yhteydessä.

Muuta huomioitavaa:

Täysi laatikko noudetaan 7 päivän kuluessa tilauksesta ja noudon yhteydessä toimitetaan automaattisesti tyhjät laatikot. Kuljetuslaatikot saa luovuttaa ainoastaan DB Schenkerin edustajalle!

Tulosta tästä noutotilausohje ja laita se henkilökunnan nähtäville: Noutotilausohje

Ohjeet Ahvenanmaalla sijaitseville kaupoille täältä.

Lomakkeen tiedot tallennetaan keräyspisterekisteriin. Keräyspisterekisterissä olevia henkilötietoja käytetään vain Recser Oy:n lakisääteisen noutovelvoitteen täyttämisen kannalta välttämättömiin tarkoituksiin, kuten noutotehtävän suorittamiseen ja ohjeista tiedottamiseen. Recser Oy Keräilypisteet Tietosuojalauseke. Lisätietoja info(a)recser.fi

Näin taittelet laatikon: