Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en
Körmy-nikkelikadmiumakku ja Lyly-lyijyhyytelöakku

Tehtävämme on huolehtia paristojen ja akkujen erilliskeräyksestä, esikäsittelystä, kierrätyksestä ja kierrätyksen edistämisestä Suomessa.

Paristokierrätystä hoitaa Suomessa paristoja ja akkuja markkinoille saattavia tuottajia edustava tuottajayhteisö Recser Oy. Tuottajavastuulainsäädännön mukaisesti paristojen ja akkujen valmistajat ja maahantuojat huolehtivat tuotteidensa kierrätyksestä ja jätehuollosta sen jälkeen, kun tuote on poistunut käytöstä.

Recser Oy:n vastuulle kuuluvat kaikki kooltaan vaivatta käsin kannettavissa olevat paristot ja akut. Niitä se noutaa kaikista keräyspisteistä maksutta, kunhan paristot ja akut on pakattu kuljetuksen järjestämisen kannalta tarkoituksenmukaiseksi noutoeräksi.

Pakkaamista varten keräyspiste voi tilata veloituksetta kuljetuslaatikoita tai suurten erien tai isojen litiumakkujen (yli 0,5 kg) pakkaamiseen soveltuvia paristotynnyreitä.

Yli 13 000 keräyspistettä ympäri Suomen

Jakelijoiden lisäksi Recser Oy noutaa käytöstä poistettuja kannettavia paristoja ja akkuja tuhansista täydentävistä keräyspisteistä, kuten useiden kuntien jäteasemilta, toimistoista, oppilaitoksista ja terveydenhuollon yksiköistä. Ne voivat tilata kuljetusvälineitä ja maksuttoman noudon tarkoituksenmukaisille noutoerille samoin ehdoin kuin kaupat. Yhteensä paristoja ja akkuja kerätään kierrätettäväksi yli 13 000 pisteessä ympäri Suomen.