Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en
Körmy-nikkelikadmiumakku ja Lyly-lyijyhyytelöakku

Tehtävämme on huolehtia paristojen ja akkujen erilliskeräyksestä, esikäsittelystä, kierrätyksestä ja kierrätyksen edistämisestä Suomessa.

Paristokierrätystä hoitaa Suomessa paristoja ja akkuja markkinoille saattavia tuottajia edustava tuottajayhteisö Recser Oy. Tuottajavastuulainsäädännön mukaisesti paristojen ja akkujen valmistajat ja maahantuojat huolehtivat tuotteidensa kierrätyksestä ja jätehuollosta sen jälkeen, kun tuote on poistunut käytöstä. Recser Oy:n vastuulle kuuluvat kaikki kooltaan vaivatta käsin kannettavissa olevat paristot ja akut.

Paristot ja akut voi kierrättää pääsääntöisesti niitä myyvissä kaupoissa ja alueellisilla keräyspisteillä, jotka löytyvät sivulta kierratys.info. Pakkaamista varten keräyspiste voi tilata Recser Oy:ltä kuljetuslaatikoita tai suurten erien tai isojen litiumakkujen (yli 0,5 kg) pakkaamiseen soveltuvia paristotynnyreitä. Recser Oy noutaa paristoja ja akkuja kaikista keräyspisteistä maksutta, kunhan ne on pakattu kuljetuksen järjestämisen kannalta tarkoituksenmukaiseksi noutoeräksi.

Mahdollisuus räätälöityyn noutopalveluun

Keräyspisteen tarpeiden mukaan räätälöityjä noutopalveluita sekä nouto- ja kierrätyspalveluita isoille teollisuusakuille voi tiedustella Recser Oy:n yhteistyökumppaneilta. Ne ovat Recser Oy:n tarkistamia ja hyväksymiä yhteistyökumppaneita, joilla on tarpeelliset ympäristö- ja jätesiirtoluvat vaarallisen jätteen kuljetukseen ja käsittelyyn. Nämä yritykset huolehtivat paristojen ja akkujen päätymisestä ympäristöluvallisiin ja valvottuihin kierrätyslaitoksiin. Yritysten ympäristölupatiedot löytyvät Aluehallinnon tietopalvelusta. Suomen ympäristökeskus ylläpitää ajantasaisia tietoja voimassa olevista jätesiirtoluvista.