Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en
Tape keräyslaatikon edustalla

Täältä voit tilata kauppaasi kuljetuslaatikon, johon paristot voi sujauttaa.

Kaupat keräävät käytetyt paristot ja pienakut

Kannettavien paristojen ja akkujen keräys on keskitetty niiden myyntipisteisiin eli jakelijoille. Jätelaki linjaa, että jokainen jakelija huolehtii myös käytettyjen paristojen ja akkujen keräyksestä ilman uuden tuotteen ostopakkoa ja maksutta. Lisäksi laki velvoittaa jakelijat tiedottamaan palautusmahdollisuudesta sekä myyntipisteessään että muussa markkinoinnissaan, missä tuemme tarjoamalla valmiita viestintämateriaaleja keräyspisteille.

Recser Oy on pariston ja akkujen kierrätyksestä vastaava tuottajayhteisö

Paristokierrätystä hoitaa paristoja ja akkuja markkinoille saattavia tuottajia edustava tuottajayhteisö Recser Oy. Recser Oy huolehtii kerättyjen paristojen ja akkujen noudoista keräyspisteiltä käsittelyä ja kierrätystä varten. Noutoa varten paristot ja akut tulee olla pakattu kuljetuksen järjestämisen kannalta tarkoituksenmukaiseksi eräksi. Pakkaamista varten jakelija voi tilata tältä sivulta veloituksetta kuljetuslaatikoita.

13 000 keräyspistettä ympäri Suomen

Jakelijoiden lisäksi käytöstä poistettuja kannettavia paristoja ja akkuja kerätään tuhansissa täydentävissä keräyspisteissä, kuten useiden kuntien jäteasemilla, toimistoissa, oppilaitoksissa ja terveydenhuollon yksiköissä. Yhteensä paristoja ja akkuja kerätään kierrätettäväksi noin 13 000 pisteessä ympäri Suomen.