Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en
Alli-alkaliparisto

Voit kierrättää minut ja sukulaiseni 13 000 kaupassa ympäri Suomen. Näppärää, eikö?

Miten paristot ja akut kierrätetään?

Oletko viemässä käytöstä poistettuja paristoja tai akkuja kierrätykseen? Lue alta pikaohje turvalliseen paristojen ja akkujen kierrätykseen.

1. Vie sinne mistä ostit

Voit kierrättää paristot ja pienakut helposti kauppareissulla. Jos keräysastia ei ole näkyvillä, kysythän kaupan henkilökunnalta apua.

Kaupoissa ei kuitenkaan kerätä isoja litiumakkuja, joita käytetään sähköisissä liikkumavälineissä kuten sähköpyörissä, -mopoissa ja -skoottereissa sekä tasapainolaudoissa. Niiden keräyspisteet löydät kierratys.info-hakupalvelusta. Valitse sivustolla ”kannettavat akut ja paristot” ja kirjoita paikkakuntasi, niin näet lähimmän alueellisen keräyspisteesi. Lisää keräyspisteistä voit lukea täältä.

2. Teippaa navat

Muistathan teipata paristojen ja akkujen navat, ennen kuin jätät ne keräysastiaan. Tällä helpolla kikalla ne eivät joudu navat vastakkain ja siten mahdollisesti vaarallista kuumentumista aiheuttavaan oikosulkuun. Jos sinulla on vuotavia paristoja tai akkuja, laita ne muovipussiin. Voit katsoa tarkemmat turvallisuusohjeet täältä.

3. Kiitos kun kierrätät!

Kun viet paristot ja akut keräyspisteille, varmistat, että niiden sisältämät raaka-aineet jatkavat kiertokulkuaan materiaalimarkkinoilla. Keräyspisteiltä paristoja ja pienakkuja toimitetaan vuosittain yli miljoona kiloa kierrätettäväksi Nivalaan Akkuser Oy:n käsittelylaitokselle. Yli 50 % raaka-aineista voidaan kierrättää. Lue lisää kierrätysprosessista täältä.