Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Rekisteröitymisen yhteydessä jokaiselta tuottajalta laskutetaan kertaluontoinen rekisteröintimaksu. Maksu on 200700 € (+ alv) riippuen siitä, kuinka monen paristo- ja akkuluokan osalta tuottajavastuun Recser Oy:lle siirtää.

Voimassa olevan hinnaston löydät täältä.

Markkinoille saatettujen määrien mukaan maksettavat kierrätysmaksut vaihtelevat pariston tai akun kierrätettävyyden mukaan. Kierrätysmaksu peritään kaikista markkinoille saatetuista kannettaviksi luokiteltavista paristoista ja akuista sekä kokonsa puolesta käsin kannettavista teollisuusakuista ja kannettavista litiumajoneuvoakuista.  

Isojen, yksinomaan teollisuus- tai ammattikäyttöön suunniteltujen käsin kannettavissa olevia isompien teollisuusakkujen tuottajilta peritään kerran vuodessa raportoinnista syntyviä hallinnollisia kuluja kattava vuosimaksu 500 € (+alv). Isojen teollisuusakkujen tuottajilta ei peritä kierrätysmaksuja markkinoille saatetuista akuista, vaan kierrätysmaksut tulevat tuottajan tai erikseen sovittaessa loppukäyttäjän maksettavaksi vasta akkujen palautuessa kierrätykseen. 

Maksut ovat sitä alhaisemmat, mitä useampi tuottaja kustannusten jakamiseen osallistuu. Siksi on tärkeää, että yksikään tuottaja ei jätä jätehuoltokustannuksiaan muiden maksettavaksi. 

Kaikki kustannukset jaetaan Recser Oy:n paristo- ja akkutuottajien markkinaosuuksien kesken.