Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Paristolaatikot pienille paristoille ja akuille

Kertyykö kaupallesi tai toimipisteellesi käytettyjä paristoja ja pienakkuja? Tarjoamme paristolaatikoita pieniä määriä kerääville tai vain paristoja ja pienakkuja kerääville keräyspisteille.

Paristot ja akut kuuluvat vaarallisten aineiden kuljetuksesta annetun lainsäädännön piiriin ja siksi ne tulee aina olla pakattu kuljetusta varten tarvittavat merkinnät sisältäviin ja muut vaatimukset täyttäviin kuljetuspakkauksiin. Recser Oy toimittaa kuljetukseen soveltuvia pakkauksia veloituksetta kaupoille ja muille sellaisille toimipaikoille, joiden omassa toiminnassa syntyy yli 30 kiloa käytettyjä paristoja ja akkuja vuodessa.

Paristolaatikon tekniset tiedot

Mitat koottuna: 380x240x240 mm
Paino täytenä n. 30 kg
Huom. Ei yli 0,5 kg:n painoisia paristoja tai akkuja laatikkoon.

Soveltuvuus keräyspisteelle

Keräyspiste voi olla kaupan lisäksi myös esimerkiksi toimisto, virasto, oppilaitos, terveydenhuollon toimipaikka tai teollisuuden tuotanto- tai varastotila. Asunto-osakeyhtiö tai kiinteistöosakeyhtiö voivat toimia keräyspisteinä vain erityisestä syystä. Paristolaatikoita toimitetaan keräyspisteille, joille laatikon toimitus ja nouto onnistuu virka-aikoina.

Mikäli toimipisteesi ei ole auki virka-aikojen puitteissa, voit palauttaa pienemmät määrät käytettyjä paristoja ja pienakkuja niitä myyvään kauppaan tai aluekeräyspisteeseen. Suuremmat määrät käytettyjä paristoja ja akkuja sekä yli 0,5 kg:n painoiset akut tulee palauttaa aluekeräyspisteeseen. Halutessasi voit tilata räätälöidyn noudon Recser Oy:n yhteistyössä toimivalta jätehuollon palveluntarjoajalta omalla kustannuksellasi.

Paristojen ja akkujen minimikeräysmäärä 30 kg vuodessa on asetettu siksi, että paristot ja akut voivat alkaa ajan myötä vuotamaan, eikä niitä turvallisuuden vuoksi kannata varastoida kovin pitkiä aikoja.

Jos haluat aloittaa paristokeräyksen, pääset tilaamaan keräyspisteellesi ID numeron täältä.

Turvallisen keräyksen varmistamiseksi

  • Sijoita paristolaatikko valvottuun, kuivaan ja huoneenlämpöiseen paikkaan, soveltuvan sammutusvälineistön sekä palo‐ ja/tai savuhälytysjärjestelmän läheisyyteen.
  • Sijoita paristolaatikko paikkaan, josta se ei voi pudota.
  • Sijoita teippirulla paristolaatikon viereen paristojen ja -akkujen virtanapojen teippaamista varten.
  • Paristolaatikkoon saa palauttaa ainoastaan kannettavia paristoja ja akkuja. Paristolaatikkoon eivät kuulu yli 0,5 kg:n painoiset paristot ja akut. Yli 0,5 kg:n painoiset akut voi palauttaa niitä myyviin kauppoihin tai kierrätys.info sivustolta löytyviin kierrätyspisteisiin.
  • Laita palautusohjeet nähtäville ja huolehdi, että täydet paristolaatikot ovat helposti noudettavissa.
  • Tarkista säännöllisesti, että paristolaatikossa ei ole sinne kuulumattomia esineitä tai roskia. Katso samalla, että etenkin litiumparistojen ja ‐akkujen navat on teipattu ulkoisen oikosulun ehkäisemiseksi.

Täyden laatikon noudossa tyhjä tilalle

Miniminoutoerä paristolaatikolle on yksi täysi paristolaatikko. Kun tilaat noudon täydelle paristolaatikolle, tilausjärjestelmä lisää tilaukselle automaattisesti tyhjän paristolaatikon. Mikäli haluat enemmän tyhjiä laatikoita täyden laatikon noudon yhteydessä, muuta tyhjien laatikoiden määrää ostoskorissa. Tarkemman ohjeet tilauksen tekemiseen löytyvät täyden laatikon noutotilaussivulta.