Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Yritys-case: GPBM Nordic

GPBM Nordic myy ja maahantuo paristoja ja akkuja sekä niitä sisältäviä laitteita. Yrityksen Suomen myyntipäällikkö Liisa Veisto-Etholén näkee tuottajavastuun hoitamisen helppona ja tärkeänä osana yrityksen toimintaa.

GPBM Nordic

Miten tuottajavastuu näkyy yrityksenne arjessa?

Kannettavien paristojen ja akkujen tuottajavastuun hoitaminen on luonnollinen osa myyntiä. Käytännössä hoidamme raportoinnin tuottajayhteisölle markkinoille saatetuista määristä neljännesvuosittain ja tilitämme kulloinkin voimassa olevan kierrätysmaksun markkinoille saatetuista kiloista. Rekisteröitymällä ja tekemällä tuottajavastuun siirtosopimuksen Recser Oy:n kanssa järjestyvät lain edellyttämät tuottajavastuuvelvoitteet kätevästi. Raportointi ei juurikaan näy muussa yrityksen arjessa, sillä neljännesvuosiraportointi vie aikaa noin puoli tuntia raportointijärjestelmää käyttämällä. Hoitamalla lain velvoitteet tuottajana kannamme myös vastuun huomisesta ja tulevista sukupolvista.

Rekisteröitymällä Recser Oy:n tuottajaksi lain edellyttämät tuottajavastuuvelvoitteet järjestyvät kätevästi.

Miten näette paristokierrätyksen tilan Suomessa?

Suomi on pärjännyt melko hyvin Euroopan keräystavoitteissa, ja olemme suhteellisen lyhyessä ajassa päässeet kansainvälisesti hyvälle tasolle. Suomessa tänä päivänä toimiva kauppakeräys on hyvä ja tehokas tapa kerätä käytetyt paristot ja akut sekä toimittaa ne edelleen uudelleenkäsittelyyn. Tuottajayhteisö Recser Oy:llä on ollut tärkeä ja aktiivinen rooli tiedottamisessa eri intressiryhmille kuten kaupalle, maahantuojille sekä kuluttajille, jotta laissa edellytetyt velvoitteet tulevat hoidetuksi yhteisvastuullisesti. On hienoa, että myös koulut ovat ottaneet kierrätys- ja ympäristöasiat esille oppilaiden kanssa järjestämällä erilaisia tempauksia ja teemapäiviä. Tuntuukin, että nuoret ikäluokat ovat erittäin ympäristötietoisia ja aktiivisia.

Millaisia ympäristö- tai muita vastuullisuusasioita yrityksessänne huomioidaan ja miten?

Kertakäyttöisten paristojen myynti on iso osa GPBM Nordicin liiketoimintaa, mutta pyrimme tarjoamaan myös ympäristöystävällisempiä uudelleen käytettäviä vaihtoehtoja, kuten ladattavia akkuja. Ladattavasta akkumallista riippuen, voidaan niitä ladata 300-1500 kertaa. Valitsemalla ladattavia tuotteita voidaan myös jäljelle jäävää jätemäärää pienentää merkittävästi.

Tuoko tai valmistaako yrityksenne Suomen markkinoille kannettavia paristoja tai akkuja tai niitä sisältäviä laitteita? Jos vastasit kyllä, voitte hoitaa tuottajavastuun rekisteröitymällä tuottajaksi täällä.