Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Ohjemateriaalit

Tältä sivulta voit ladata valmiit viestintämateriaalit sekä keräyspisteen henkilökunnalle että palauttajille.

Ohjeet henkilökunnalle:

Suosittelemme jokaiselle paristokierrätyksen kanssa työskentevälle turvalliseen paristokierrätykseen opastavan verkkokoulutusmateriaalimme läpikäymistä. Materiaalin löydät täältä.

Alla olevat ohjeet on tarkoitettu keräyspaikan henkilökunnalle ja suosittelemme kiinnittämään ne esimerkiksi taukotilan seinälle. Valitse kieli ja pääset tulostamaan materiaalin linkistä klikkaamalla:

Paristojen ja akkujen käsittely- ja vastaanotto-ohje:

Ohjeet ja yhteystiedot paristolaatikon noudon tilaamiseen:

Kuluttajia ohjeistavat kyltit:

Näillä materiaaleilla viestit kierrätysmahdollisuudesta ja keräyspisteen sijainnista jo ennen kuin asiakkaasi ehtii niitä kysyä. Suosittelemme kiinnittämään ohjeet näkyvälle paikalle, kuten kaupan sisäänkäynnille. Valitse kieli ja pääset tulostamaan materiaalin linkistä klikkaamalla:

Meillä voit kierrättää paristot ja akut:

Meillä voit kierrättää paristot ja akut (+luovuta henkilökunnalle):

Meillä voit kierrättää paristot ja akut (+keräyspiste kassan luona):

Meillä voit kierrättää paristot ja akut (+keräyspiste pullonpalautusautomaatin luona):

Kierrätysohjeet palauttajalle:

Alla olevat ohjeet auttavat asiakkaitasi kierrättämään paristot ja akut turvallisesti. Suosittelemme sijoittamaan ohjeen paristolaatikon/keräyspisteen lähelle. Valitse kieli ja pääset tulostamaan materiaalin linkistä klikkaamalla:

Näin kierrätät paristot ja akut:

Zombiakku-kampanja:

Tästä löydät syksyllä 2021 käynnissä olevan kampanjan julisteet keräyspisteille. Lisää kampanjamateriaaleja löydät täältä: https://zombiakku.fi/fi/materiaalit/

Torju zombiakku -juliste keräyspisteille:

Napakampanja:

Vuonna 2020 syksyllä käynnissä olleen napapiiloon-kampanjan materiaaleja.

Teippaa navat -juliste keräyspisteille:

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Alta löydät asiakasviestinnän tueksi vastauksia virtanapojen teippaukseen liittyviin usein kysyttyihin kysymyksiin. 

Suomeksi

Kuvat ja valmiit somepostaukset:

1. Tiesithän, että meillä voit kierrättää myös paristot ja pienet akut? Suomalaiset ovat ahkeria kierrättäjiä, mutta yksi monelta unohtuu: napa. Pistä siis paristojen ja akkujen #napapiiloon, etteivät navat pääse vastakkain ja joudu näin oikosulkuun, joka voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa tulipalon. Suojaa siis paristojen ja akkujen virtanavat teipillä heti, kun irrotat ne laitteesta.

2. Meillä voit kierrättää paristot ja pienet akut! Ehkä jo tunnistat värikkään paristolaatikon, mutta muistitko myös kierrätyksen pelastusrenkaan, teipin? Ennen kuin jätät paristot ja akut keräykseen, suojaathan niiden virtanavat teipillä. Teippi estää napoja joutumasta kosketuksiin toistensa tai muun metallin kanssa. Näin ne eivät joudu oikosulkuun, josta voi pahimmassa tapauksessa aiheutua tulipalo. Pistä siis #napapiiloon!

3. Seuraa tärkeä ilmoitus kaikille paristojen kierrättäjille: toisin kuin meillä ihmisillä, sauvapariston navat sijaitsevat pariston molemmissa päissä. Teippaathan ne molemmat piiloon – paristo voi joutua oikosulkuun, jos yksikin paljas napa pääsee kosketuksiin toisten tai muun metallin kanssa.Pistä siis #napapiiloon! 

4. Näyttääkö tämä dynamiittipötkö tutulta? Toivottavasti ei. Moni muistaa teipata paristojen ja akkujen virtanavat ennen kierrätykseen tuomista. Välillä tyylissä on hiomista. Nappiparistojen koko pinta on käytännössä virtanapaa ja johtaa siksi sähköä. Pötköksi teipattuna paristoissa vielä jäljellä oleva virta voi purkautua ja ne voivat alkaa poksahdella tai kipinöidä. Käärithän napit yksitellen teippiin heti kun poistat ne laitteesta. Näin niiden pinta ei pääse vaaralliseen kosketukseen toisten tai muun metallin kanssa.Pistä siis napinkin koko #napapiiloon! 

Teipattuna vaaraton:

Teipattuna vaaraton -kampanjan julisteet muistuttavat virtanapojen teippauksen tärkeydestä: