Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Kaupat keräävät käytetyt paristot ja pienakut

Kannettavien paristojen ja akkujen keräys on keskitetty niiden jakelijoille eli myyntipisteisiin (myyjille). Jätelaki linjaa, että jokainen myyjä huolehtii myös käytettyjen paristojen ja akkujen keräyksestä ilman uuden tuotteen ostopakkoa ja maksutta.

Jätehuoltovastuu myyntipisteestä eteenpäin kuuluu paristojen ja akkujen tuottajille, joita edustava Recser Oy noutaa myyjien tarkoituksenmukaisiksi noutoeriksi kokoamat paristot ja akut myyntipisteistä kustannuksellaan. Myyjä saa jätelain nojalla luovuttaa vastaanottamansa tuotteet vain sellaisille kuljettajille tai käsittelijöille, joilla on asiasta sopimus tuottajan kanssa.

Lisäksi laki velvoittaa myyjät tiedottamaan palautusmahdollisuudesta sekä myyntipisteessään että muussa markkinoinnissaan. Recser Oy tukee tätä tarjoamalla valmiita viestintämateriaaleja keräyspisteille. Viestintämateriaalit löydät täältä. Myyjä vastaa järjestämänsä vastaanoton ja tiedotuksen kustannuksista.

Myyjän vastaanottovelvollisuus koskee kannettavia paristoja ja akkuja

Kannettavia paristoja ja akkuja ovat erilaiset kertakäyttöiset standardiparistot, kuten AA-, 9V ja nappiparistot, sekä mm. matkapuhelimissa, kannettavissa tietokoneissa, leluissa, johdottomissa työkaluissa, sähköhammasharjoissa, partakoneissa, ja käsikäyttöisissä pölynimureissa käytettävät akut.

Kannettaviin paristoihin ja akkuihin ja siten myyjän vastaanottovelvollisuuden piiriin eivät kuulu sähköisissä liikkumisvälineissä käytettävät akut, joita on esimerkiksi sähköpolkupyörissä, tasapainolaudoissa ja sähköpotkulaudoissa. Kyseiset akut luokitellaan teollisuusakuiksi. Kooltaan kannettaville teollisuusakuille olemme järjestäneet alueellisia vastaanottopisteitä, joista lähimmän löydät kierratys.info-hakupalvelusta.

Myyjä saa kuitenkin halutessaan vastaanottaa käyttäjiltä ja pakata Recser Oy:n toimittamiin Paristokierrätyksen tynnyreihin myös teollisuusakuiksi luokiteltavia kooltaan kannettavia käytettyjä akkuja.

Myyjän vastaanottovelvollisuudesta voit lukea lisää ELY-keskuksen verkkosivuilta.