Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Yritys-case: Canon

Kameroista ja kuvantamisen ratkaisuista tunnettu Canon tarjoaa myös tulostuksen-, dokumentin- ja informaationhallinnan ratkaisuja yrityksille. Paristojen ja akkujen tuottajavastuu koskee myös Canonia, sillä laitteissa käytetään erityisesti akkuteknologiaa.

Ympäristö- ja laatupäällikkö Päivi Kahelin, miten paristojen ja pienakkujen tuottajavastuu näkyy yrityksenne arjessa?

Olemme olleet Recserin jäsen alusta saakka, joten tuottajavastuusta on tullut osa arkipäivän tekemistä, mutta aika vähäisesti se oikeastaa näkyy. Keräämme tiedot maahantuomiemme paristojen ja akkujen määrästä tuottajayhteisölle ja raportoimme tiedot näppärästi samasta Elker Oy:n portaalista sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kanssa. Maahantuotujen tuotteiden määrä taas vaikuttaa osuuteemme palvelukokonaisuudesta, joka jaetaan kaikkien paristo- ja akkutuottajien kesken.

Tämä on tärkeä osa yritysvastuuta, jolla yritys varmistaa, että tuotteet käsitellään asianmukaisesti, tehokkaasti ja turvallisesti myös niiden käyttöiän päätyttyä.

Miksi kannustat yrityksiä huolehtimaan tuottajavastuusta?

Jokaisen paristoja ja akkuja maahantuovan yrityksen velvollisuus on huolehtia tuottajavastuusta jätelain perusteella. Tuottajavastuuyhdistyksen kautta asiat voi tehdä yhteistyössä toisten tuottajien kanssa. Sitä kautta saa asiantuntevaa apua, mikä helpottaa ymmärtämään oman yrityksen tarpeet velvoitteiden täyttämiseen. Tämä on tärkeä osa yritysvastuuta, jolla yritys varmistaa, että tuotteet käsitellään asianmukaisesti, tehokkaasti ja turvallisesti myös niiden käyttöiän päätyttyä. Samalla taataan, että asiakkaat voivat palauttaa tuotteet helposti kansalliseen kierrätysjärjestelmään ympäri Suomen.

Millaisia ympäristöasioita yrityksessänne huomioidaan muuten?

Canonin toimintaa ohjaa ”Kyosei”-yritysfilosofia, mikä tarkoittaa elämistä ja työskentelemistä yhteisen hyvinvoinnin eteen. Filosofiaan pohjautuen myös ympäristöasiat ovat tärkeä osa toimintaamme. Canon on globaalisti sertifioitu ISO 14001:2015 standardin mukaisesti ja Suomessa kaikki Canonin toimipisteet on sertifioituja.

Tuotteistamme kannamme vastuun koko niiden elinkaaren ajan. Yksi esimerkki tästä on kiertotaloutta tukeva kierrätysjärjestelmä, jonka kautta asiakkaamme ovat voineet jo vuodesta 1990 alkaen kierrättää laserkasetit. Tehtaalla kasettien uudelleen käytettävät osat puhdistetaan ja otetaan talteen, minkä jälkeen ne tarkastetaan noudattaen samoja laatukriteerejä kuin uusia osia tarkastettaessa. Osat, joita ei voida uudelleen käyttää tuotantoprosessissa, kierrätetään esimerkiksi kattotiilien valmistukseen tai käytetään energiatuotantoon.

Tuoko tai valmistaako yrityksenne Suomen markkinoille kannettavia paristoja tai akkuja tai niitä sisältäviä laitteita? Jos vastasit kyllä, voitte hoitaa tuottajavastuun rekisteröitymällä tuottajaksi täällä.