Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Näin tuot esiin paristojen ja akkujen elinkaaren loppupään vaikutukset vastuullisuusraportoinnissa

Vastuullisuusraportointi on yleistynyt kovaa vauhtia, ja koko arvoketjun vaikutuksista raportointi muuttuu pakolliseksi sadoille suomalaisyrityksille tulevan EU-sääntelyn myötä. Miten tuoda raportointiin mukaan myös omien tuotteiden elinkaaren loppupään vaikutuksia? 

Tuottajavastuun hoitaminen eli omien tuotteiden elinkaaren loppupään vaikutukset näkyvät vastuullisuusraporteissa vielä harvakseltaan – ehkä siksi, että lakisääteinen tuottajavastuu koetaan pakolliseksi velvollisuudeksi ja monimutkaiseksi kokonaisuudeksi, jonka vaikutuksia on vaikea hahmottaa. Nyt omien tuotteiden elinkaaren loppupään vaikutukset on kuitenkin tehty helposti kerrottavaksi laskurin avulla. 

Laskurilla keräät tiedot markkinoille saattamisesi paristojen ja akkujen ympäristövaikutuksista 

Lanseerasimme lokakuussa Tuottajan puolesta kierrätetty -laskurin, jonka avulla jäsenemme saavat tietoa markkinoille saattamiensa paristojen ja akkujensa kierrätyksen ympäristövaikutuksista. Paristojen ja akkujen keräys- ja kierrätysmäärät sekä kierrätysasteen saa laskurista helposti näkyviin syöttämällä sinne vuoden 2021 markkinoille saatettujen paristojen ja akkujen kilomäärät. Kuluvan vuoden osalta pyrimme tarjoamaan mahdollisimman kattavaa tietoa helmikuun 2023 loppuun mennessä. 

Laskurista näkee myös konkreettisten esimerkkien avulla, kuinka paljon raaka-aineita on saatu talteen. Näitä tietoja jäsenemme saavat käyttää vapaasti omissa vastuullisuusraporteissaan ja -viestinnässään.   

Jotta vuoden 2022 tiedot ovat varmasti saatavillanne helmikuun loppuun mennessä painotamme, että jäsenemme olisi hyvä täyttää tämän vuoden viimeisen paristo- ja akkuraportti (1.10.–31.12.2022) mahdollisuuksien mukaan 15.1.2023 mennessä, kuitenkin aivan viimeistään 31.1.2023 mennessä.  

Ota laskuri käyttöön jo nyt ja hyödynnä sitä omassa vastuullisuusviestinnässäsi ja seuraavassa vastuullisuusraportissasi!  

Laskuri ja sen käyttöohjeet sekä lanseeraustilaisuuden kooste, tallenne ja esitykset löytyvät verkkosivuiltamme