Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Tuottajan puolesta kierrätetty -laskuri

Tutustu ja kokeile tuottajan puolesta kierrätetty -laskuria, jossa näet konkreettisesti, miten suuri vaikutus tuottajavastuusta huolehtimisella on.

Tuottajayhteisöt Recser Oy ja Akkukierrätys Pb Oy ovat kehittäneet yhdessä interaktiivisen kierrätyslaskurin laskemaan tuottajavastuujärjestelmien kautta tapahtuvien kierrättämisen positiivisia ympäristövaikutuksia. Paristojen ja akkujen kierrättämisellä estetään vaarallisten aineiden päätyminen ympäristöön, ja kierrätysmateriaalia hyödyntämällä vähennetään metallien louhinnan haitallisia ympäristö- ja sosiaalisia vaikutuksia.

Tuottajayhteisöjen jäsenet voivat täyttää laskuriin markkinoillelaskutietonsa ja saada tiedon markkinoille saattamiensa paristojen ja akkujensa kierrätyksen ympäristövaikutuksista. Laskurista näkee, miten paljon luonnonvaroja saadaan talteen, kun paristot ja akut kerätään ja kierrätetään oikein. Saatuja tietoja voi käyttää esimerkiksi yritysvastuuraporttien tukena. Laskuri on toteutettu yhteistyössä ohjelmistoyritys AskKaukon kanssa.

Laskuri lanseerattiin lokakuussa 2022 Kaikki irti tuottajavastuusta -webinaarissa. Lue webinaarin kooste, josta löytyy myös tilaisuuden tallenne ja esitykset.

Lataa laskurin käyttöohje.