Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Vapaamatkustajat ja kestävämpi tuotesuunnittelu herättivät keskustelua Tuottajavastuuiltapäivässä

Viime vuonna koronapandemian vuoksi peruuntunut Tuottajavastuuiltapäivä järjestettiin tänä vuonna torstaina 4.11.2021 Tampere-talossa. Tapahtuma kokosi noin 200 kiertotalouden ammattilaista yhteen paikan päällä Tampereella sekä etäyhteyksien kautta.

Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta TYNK:n viidettä kertaa järjestämässä Tuottajavastuuiltapäivässä päästiin keskustelemaan niin kiertotalouden haasteista kuin myös uusista innovaatioista. Yhdeksi kiertotalouden suurimmista haasteista nostettiin esiin kierrättämisen kulujen karttaminen eli vapaamatkustaminen.

”Etäkauppa on lisännyt vapaamatkustamista. Ne, jotka toimivat vastuullisesti, maksavat myös velvoitteitaan laiminlyövien etäkauppiaiden kulut, jolloin toiset saavat perusteetonta kilpailuetua”, Suomen Ympäristökeskus SYKE:n Petrus Kautto sanoo.

Tuottajavastuuiltapäivässä kuultiin muuttuvan lainsäädännön esitysten lisäksi myös tutkimuksellisia näkökulmia sekä uusista kiertotalouden innovaatioista.

Lue koko tiedote tästä.

Tuottajavastuuiltapäivän esitysmateriaalit löydät täältä.

TYNK

Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta TYNK perustettiin vuonna 2012 Suomessa toimivien tuottajayhteisöjen neuvottelufoorumiksi ja edunvalvojaksi.

Siihen kuuluvat Suomen Rengaskierrätys Oy, Suomen Autokierrätys Oy, Akkukierrätys Pb Oy, Recser Oy, SER tuottajayhteisö ry, FLIP ry, European Recycling Platform (ERP), Suomen Keräyspaperi Tuottajayhteisö Oy, Suomen Keräystuote Oy (SKT), Suomen Palautuspakkaus Oy (PALPA), Mepak-Kierrätys Oy, Suomen Kuitukierrätys Oy (SUK), SELT ry ja Suomen Uusiomuovi Oy.

Yhteystiedot

Arto Silvennoinen
Pääsihteeri, TYNK
+358 40 067 4199
arto.silvennoinen(a)tuottajayhteiso.fi

Liisa-Marie Stenbäck
Puheenjohtaja, TYNK
+358 10 249 1704
liisa-marie.stenback(a)recser.fi