Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Tuottajavastuun arvo korostuu puhuttaessa jäterikollisuudesta ja mineraalien riittävyydestä

Tuottajayhteisöjen neuvottelukunnan eli TYNK:in perinteeksi muodostunut Tuottajavastuuiltapäivä järjestettiin Tampere-talossa 2.11.2022 kuudennetta kertaa. Tilaisuuteen osallistui lähes 200 kiertotalouden ammattilaista.

Tänä vuonna tilaisuuden teemana oli tuottajavastuun arvo, johon pureuduttiin tuottajavastuun yhteiskunnallisen hyödyn, toteutuksen sekä edellytysten kautta. Tilaisuudessa kuultiin esityksiä niin jäterikollisuudesta, jätelainsäädännön muutoksista, etämyynnin tuottajavastuusta kuin myös digilaitteiden tuotesuunnittelusta ja niiden elinkaaren ympäristövaikutuksista.

”Ympäristörikollisuus on kolmanneksi suurin rikollisuuden muoto ase- ja huumerikollisuuden jälkeen. Ympäristörikollisuudesta ei ehkä kuitenkaan uutisoida yhtä paljon kuin huumekaupasta”, Keskusrikospoliisin rikoskomisario Riku Lindqvist kertoi.

Kun jäterikollisuudesta ja mineraalien riittävyydestä puhutaan, korostaa se entisestään tuottajavastuun arvoa ja tarvetta. Tuottajayhteisöt vastaavat jäsentensä puolesta tuottajavastuun alaisten tuotteiden materiaalien keräämisestä, kierrättämisestä ja hyödyntämisestä. Tuottajayhteisöillä on tärkeä rooli hyödyntää käytetyt tuotteet uudelleen ympäristöystävällisesti ja kustannustehokkaasti.

Lue koko tiedote tästä.

Tilaisuuden esitysmateriaalit löydät TYNK:in verkkosivuilta.

TYNK

Tuottajayhteisöjen neuvottelukunta TYNK perustettiin vuonna 2012 Suomessa toimivien tuottajayhteisöjen neuvottelufoorumiksi ja edunvalvojaksi.

TYNK:iin kuuluu 12 tuottajayhteisöä sekä yksi juomapakkausten palautusjärjestelmän ylläpitäjä, jotka toteuttavat yhteistä edunvalvontaa ja tekevät tuottajavastuuta tunnetuksi.

Yhteyshenkilöt

Pääsihteeri, TYNK
Maija Holma
+358 45 673 3258
info(a)tuottajayhteiso.fi

Arto Puumalainen
Puheenjohtaja, TYNK
+ 358 50 438 2635
arto.puumalainen(a)serty.fi