Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Pariston ja akun matka – Näin paristo ja akku kulkevat kaivoksesta koteihin ja kierrätettyinä takaisin teollisuuden käyttöön

Kodeistamme löytyy yli 100 erilaista paristoa ja akkua – käytössä tai käytettyinä. Suomalainen vie kierrätykseen keskimäärin vuodessa 16 paristoa eli ison karkkipussin verran.

Kuitenkin jopa puolet paristoista ja akuista jää kierrättämättä.

Maailman metallivarannot eivät ole loputtomat. Vain kierrättämällä akut ja paristot saadaan uusiokäyttöön ja matka uudeksi tuotteeksi voi alkaa.

Pyrimme nyt jakamaan tietoa ja hoksauttamaan paristojen ja akkujen käyttäjiä kierrättämään vanhat akut ja paristot visuaalisen ja havainnollisen Pariston matka -materiaalimme avulla. Materiaali on tarkoitettu verkostomme käyttöön viestinnässä, koulutuksissa ja tapahtumissa.

Pariston matka -materiaali havainnollistaa, miksi pariston päätyminen kierrätykseen on ensisijaisen tärkeää. Kotona lojuvat vanhat akut ja paristot voivat aiheuttaa tulipaloriskin ja olla vaaraksi pienille lapsille. Toisaalta oikeaoppisesti kierrätettynä nämä materiaalit saadaan hyvin tehokkaasti hyötykäyttöön esimerkiksi uusien virtalähteiden valmistuksessa, tai esimerkiksi lannoitteina.

Katso tästä videolta, miten pariston ja akun matka kulkee kaivoksesta koteihin ja kierrätettyinä takaisin teollisuuden käyttöön.

Lataa tästä one pager -infograafi Pariston ja akun matkasta.