Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Ninnu

Laji: Nikkelimetallihydridiakku

“Aktiivinen ja kestävä ikiliikkuja, jota ei kannata sekoittaa Alliin.”

Esiintyvyys: Viihtyy erityisesti lapsiperheissä, joissa käytetään paljon paristokäyttöisiä laitteita. Asuu usein samoissa laitteissa kuin Allit, lisäksi esiintyy myös johdottomissa työkaluissa.

Elinikä: Useita vuosia. Uuvahtaa käyttämättömänä muita akkuja herkemmin.

Käyttäytyminen: Ninnu on aktiivinen ja kestävä ikiliikkuja, jonka voi ladata monta kertaa. Ympäristöystävällinen tehopakkaus, joka haluaa olla hyödyksi.

Käsittele näin: Ethän erehdy lataamaan Allia Ninnun sijaan – alkaliparisto voi kuumentuessaan aiheuttaa jopa tulipalon.

Kierrätysprosessi: Saavuttuaan Akkuserin laitokselle Ninnut ensin murskataan. Sen jälkeen murskeesta erotellaan talteen esimerkiksi nikkeli ja koboltti (yhteensä 35 %). Kierrätetty nikkeli säästää jopa 75 prosenttia energiaa neitseellisen materiaalin louhintaan verrattuna.

Lue lisää: Paristojen ja akkujen kierrätys

Tiesitkö: Ninnu on oiva apuri lapsiperheissä, joissa käytetään paljon paristokäyttöisiä laitteita, jotka kaipaavat jatkuvasti paljon virtaa. Ninnuja suositellaan tällaisessa tapauksessa Allien sijaan, sillä näin voidaan vähentää jätettä. Ninnua kutsutaan myös akkuparistoksi.

Ulkonäkö: Ninnu saattaa muistuttaa erehdyttävästi serkkuaan Allia, AA-kokoista alkaliparistoa, mutta on kuitenkin akku. Erotat Allista kyljessä olevan tekstin ”Rechargeable” tai “accu” avulla.

Katso, miltä nikkelimetallihydridiakut näyttävät
Ninnu