Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Nappi

Laji: Nappiparisto

“Eksyy helposti väärille teille, onnettomuusaltis.”

Nappi saattaa kuulua joko alkalien, litiumien tai hopeaoksidien jengiin.

Esiintyvyys: Viihtyy yleisesti pienelektroniikassa kuten kelloissa, laskimissa ja joissain leluissa sekä autonavaimissa.

Elinikä: päivistä vuosiin riippuen käyttökohteesta. Kertakäyttöinen.

Käyttäytyminen: Eksyy helposti väärille teille, jolloin voi aiheuttaa onnettomuuksia. Pidettävä poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta, sillä voi nieltynä aiheuttaa tukehtumisvaaran ja syövyttää elimiä.

Käsittele näin: Napit tulee aina teipata, sillä ne eivät tule hyvin toimeen lajitovereidensa kanssa. Osuessaan toisiinsa saattavat jopa poksahdella.

Lue lisää: Turvallisuus

Kierrätysprosessi: Napit sisältävät erilaisia kemioita, ja siksi ne lajitellaan heti saapuessaan Akkuserin laitokselle Nivalaan isoihin eli litium- ja alkaliparistoihin ja pieniin eli hopeaoksidiparistoihin. Hopeaoksidiparisto sisältävät 2–4% hopeaa, joka kierrätetään uudelleen käytettäväksi elektroniikan valmistuksessa.

Lue lisää: Paristojen ja akkujen kierrätys

Tiesitkö: Vuodesta 2015 eteenpäin yli 0,0005 painoprosenttia elohopeaa sisältäviä nappiparistoja ei ole enää saanut saattaa Suomen markkinoille, sillä raskasmetalli elohopealle löytyy ympäristöystävällisempiäkin vaihtoehtoja.

Ulkonäkö: Pieni, pyöreä ja litteä, yleensä teräksenvärinen.

Katso, miltä nappiparistot näyttävät
Nappi