Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • fi
  • en

Ninnu

Typ: Nickel-metallhydridackumulator

“Aktiv och hållbar i ständig rörelse, som inte ska förväxlas med Alli-batterier.”

Förekomst: Trivs särskilt i barnfamiljer där man använder många batteridrivna apparater. Bor oftast i samma apparater som Alli-batterier och förekommer dessutom i sladdlösa verktyg.

Livslängd: Flera år. Dess effekt försämras snabbare än i andra ackumulatorer då den inte används.

Beteende: Ninnu är en aktiv och hållbar ackumulator i ständig rörelse som kan laddas många gånger om. Ett miljövänligt kraftpaket, som vill vara till nytta.

Hantering: Akta dig för att ladda ett Alli-batteri istället för Ninnu – alkaliska batterier kan orsaka till och med bränder om de upphettas.

Återvinning: Vid ankomst till Akkusers anläggning krossas Ninnu-ackumulatorerna först. Därefter utvinns till exempel nickel och kobolt från krosset (totalt 35 %). Återvunnen nickel sparar upp till 75 procent energi jämfört med brytning av jungfruligt material.

Läs mer: Vad händer med återvunna batterier och ackumulatorer?

Visste du att: Ninnu är en smart hjälpreda i barnfamiljer där man använder många batteridrivna apparater, som ständigt kräver mycket ström. I sådana här fall rekommenderas användning av Ninnu-ackumulatorer i stället för Alli-batterier, eftersom man på så sätt minskar mängden avfall. Kallas även för ackumulatorbatteri.

Utseende: Ninnu kan förväxlas med sin kusin Alli, ett alkaliskt AA-batteri, men är ändå en ackumulator. Du kan särskilja den från Alli med hjälp av texten Rechargeable eller accu i sidan på den.

Se hur nickel-metallhydridackumulatorer ser ut
Ninnu