Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • fi
  • en

Beställ avhämtning av fyllda batteritunnor

Du kan beställa gratis upphämtning för fulla batteritunnor genom att använda upphämtningsbeställningssystemet. Instruktioner för att lägga en beställning finns på den här sidan.

Beställ avhämtning via beställningssystemet:

Du behöver uppsamlingsplatsens ID-nummer för att använda tjänsten. Om du inte vet eller kommer ihåg uppsamlingsplatsens ID-nummer ska du kontakta kuljetukset(a)recser.fi via e-post.

Obs! Gemensam avhämtning av EE-apparater samt batterier och ackumulatorer görs inte.

Anvisningar för att göra en avhämtningsbeställning via beställningssystemet:

  1. Mata uppsamlingsplatsens ID-nummer vid ”Anna keräyspistenumerosi” (Ange uppsamlingsplatsnumret) och klicka på ”Jatka” (Gå vidare).
  2. Lägg till antalet tunnlastpallar som ska avhämtas genom att klicka på plustecknet vid “Nouto täydelle paristotynnyrille” (Avhämtning av fyllda batteritunnor). Systemet lägger automatiskt till tomma tunnor, 5 tunnor/lastpall. Om du vill kan du ändra antalet tomma och fyllda tunnor med plus- och minusknapparna.
  3. Du ser uppgifter om din beställning genom att klicka på kundvagnsknappen nedan. Kontrollera uppgifterna och välj ”Seuraava” (Nästa).
  4. Mata in de begärda uppgifterna i systemet: Uppsamlingsplatsens ”Postinumero” (Postnummer), ”Kaupunki” (Stad), ”Katuosoite” (Gatuadress) och klicka på ”Seuraava” (Nästa).
  5. Ange uppgifterna i fälten: ”Y-tunnus” (företagets FO-nummer), ”Keräyspisteen nimi” (Uppsamlingsplatsens namn), ”Etunimi” (Kontaktpersonens förnamn), ”Sukunimi” (Kontaktpersonens efternamn), ”Sähköpostiosoite” (uppsamlingsplatsens e-postadress, gärna en allmän adress till exempel info(a)butiken.fi) och ”358” (Telefonnummer).
  6. Meddela vid behov närmare avhämtningsuppgifter till chauffören ”Anna lisätietoja kuljettajalle” i det tomma fältet (Ge mer information till chauffören).
  7. När du har fyllt i och kontrollerat uppgifterna, välj “Lähetä tilaus” (Skicka beställning).
  8. Orderbekräftelse, överföringsdokument och kollietiketter skickas per e-post. Uppsamlingsplatsen behöver inte skriva ut överföringsdokumentet eller kollietiketterna, utan chauffören har dem med sig vi avhämtningen av beställningen. Avhämtningen sker inom sju vardagar. Packa tunnlastpallen eller -pallarna färdigt för avhämtningen.

Anvisningar för telefonbeställning:

Om du inte har möjlighet att göra en beställning online, kan du göra en beställning per telefon på vardagar mellan kl. 8 och kl. 16 på numret 030 6363 733.

Obs! För avhämtningsbeställning behöver du den uppsamlingsplatsspecifika tunnuppsamlingsplatsens ID-nummer. Om du inte känner till uppsamlingsplatsens ID-nummer ska du kontakta kuljetukset(a)recser.fi.

Samtalspriset är mobilavgiften (msa) när du ringer med en mobiltelefon och lokalnätsavgiften (lna) när du ringer med en fast telefon. Samtalspriset bestäms baserat på abonnemangsavtalet för den som ringer.

Anvisningar för packning av batterier och ackumulatorer inför transport:

Våra transportsamarbetspartner avhämtar endast de av Recser Oy levererade transportemballage eller andra UN-godkända transportkärl. Observera att avsändaren svarar för att använda batterier och ackumulatorer som överlämnas för transport är klassificerade, förpackade, märkta och dokumenterade på det sätt som lagstiftningen kräver.

Chauffören har med sig transportdokument. Transportdokumenten består av forsedel och kollispecifika adressetiketter. I enlighet med avfallslagens krav på transportdokument ska avsändaren förvara fraktsedeln i tre år.

Uppgifterna i formuläret sparas i registret över insamlingsplatser. Personuppgifterna i detta register används endast för relevanta ändamål med tanke på Recser Oy:s lagstadgade avhämtningsskyldighet, till exempel för utförande av avhämtningsuppgift och informering om anvisningar. Recser Oy Insamlingspunkter Dataskyddsbeskrivning. Mer information: info(a)recser.fi