Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Ninnu

Laji: Nikkelimetallihydridiakku

“Aktiivinen ja kestävä ikiliikkuja, jota ei kannata sekoittaa Alliin.”

Esiintyvyys: Viihtyy erityisesti lapsiperheissä, joissa käytetään paljon paristokäyttöisiä laitteita. Asuu usein samoissa laitteissa kuin Allit, lisäksi esiintyy myös johdottomissa työkaluissa.

Elinikä: Useita vuosia. Uuvahtaa käyttämättömänä muita akkuja herkemmin.

Käyttäytyminen: Ninnu on aktiivinen ja kestävä ikiliikkuja, jonka voi ladata monta kertaa. Ympäristöystävällinen tehopakkaus, joka haluaa olla hyödyksi.

Käsittele näin: Ethän erehdy lataamaan Allia Ninnun sijaan – alkaliparisto voi kuumentuessaan aiheuttaa jopa tulipalon.

Kierrätysprosessi: Saavuttuaan Akkuserin laitokselle Ninnut ensin murskataan. Sen jälkeen murskeesta erotellaan talteen esimerkiksi nikkeli ja koboltti (yhteensä 35%). Kierrätetty nikkeli säästää jopa 75 prosenttia energiaa neitseellisen materiaalin louhintaan verrattuna.

Lue lisää: Paristojen ja akkujen kierrätys

Tiesitkö: Ninnu on oiva apuri lapsiperheissä, joissa käytetään paljon paristokäyttöisiä laitteita, jotka kaipaavat jatkuvasti paljon virtaa. Ninnuja suositellaan tällaisessa tapauksessa Allien sijaan, sillä näin voidaan vähentää jätettä. Sanotaan myös akkuparistoksi.

Ulkonäkö: Ninnu saattaa muistuttaa erehdyttävästi serkkuaan Allia, AA-kokoista alkaliparistoa, mutta on kuitenkin akku. Erotat Allista kyljessä olevan tekstin ”Rechargeable” tai “accu” avulla.

Katso, miltä nikkelimetallihydridiakut näyttävät
Ninnu