Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Voit kierrättää minut ja sukulaiseni 13 000 kaupassa ympäri Suomen. Näppärää, eikö?

Miten paristot ja akut kierrätetään?

Voit kierrättää paristot ja pienakut helposti kauppareissulla. Jos keräysastia ei ole näkyvillä, kysythän kaupan henkilökunnalta apua. Muistathan myös teipata paristojen ja akkujen navat, ennen kuin jätät ne keräysastiaan. Tällä helpolla kikalla ne eivät joudu intiimissä läjässäkään navat vastakkain ja siten oikosulkuun. Katso tarkemmat ohjeet tästä.

Yli 50% raaka-aineista voidaan kierrättää

Kun viet paristot ja akut keräyspisteille, varmistat, että niiden sisältämät raaka-aineet jatkavat kiertokulkuaan materiaalimarkkinoilla. Keräyspisteiltä paristoja ja pienakkuja toimitetaan vuosittain yli miljoona kiloa kierrätettäväksi Nivalaan Akkuser Oy:n käsittelylaitokselle. Siellä paristo- ja akkutyypit lajitellaan eri jakeisiin, jotta niiden sisältämät raaka-aineet kuten nikkeli, rauta ja koboltti voitaisiin erotella ja hyödyntää mahdollisimman hyvin. Lähitulevaisuudessa Allien eli alkaliparistojen sinkki ja mangaani voidaan todennäköisesti jalostaa Suomessa lannoitteissa käytettäviksi hivenaineiksi.

Terveydelle haitallisia ainesosia koko ajan vähemmän

Terveydelle tai ympäristölle haitallisia ainesosia käytetään paristoissa ja akuissa enää vähän. Aiemmin niiden valmistuksessa käytetyt kadmium ja elohopea ovat harvinaisia, sillä lainsäädännöllä on rajoitettu niiden käyttöä.