Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • fi
  • en

Paristokierrätys.fi har förnyats!

Välkommen till vår nya webbplats! I fortsättningen känner du igen Recser Oy och Paristokierrätys (Batteriåtervinningen) på de nya logotyperna och det uppdaterade utseendet samt den färgglada batterifamiljen. Under varumärket Paristokierrätys (Batteriåtervinningen) kommer återvinningen av batterier och små ackumulatorer att synas ännu tydligare, även om Recser Oy fortsätter som den officiella producentföreningen som representerar producenterna.

Batterifamiljen består av sju olika typer och dess uppgift är att åskådliggöra olika batteri- och ackumulatortypers speciella egenskaper. Det alkaliska batteriet Alli är den snällaste i gänget medan Nipa, som trivs bäst i brandvarnare, är den knepigaste. Körmy, som håller till i exempelvis gamla elverktyg, är å sin sida utrotningshotad. Bekanta dig med hela gänget här. 

Mer information om återvinningsprocessen

Finländarna vill ha mer information om vad som händer med batterierna och ackumulatorerna efter att de har lämnats till återvinningen. Nu finns också den informationen tillgänglig. När batterierna och ackumulatorerna inte längre innehåller någon laddning, ser Paristokierrätys (Batteriåtervinningen) till att den positiva laddningen bibehålls. Mer än 50 procent av materialet i batterier och ackumulatorer återvinns för återbruk inom industrin. Läs mer om återvinningsprocessen här.

Om du funderar över någonting som har med återvinningen av batterier och ackumulatorer att göra, rekommenderar vi att du först ser efter om du hittar svaret i vårt omfattande Vanliga frågor-avsnitt. Om du inte hittar svaret där, är du välkommen att kontakta oss.

Ha det så trevligt i Paristokierrätys batteriåtervinningsvärld!