Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • fi
  • en

Beställ avhämtning av fyllda batteritunnor

Du kan beställa avhämtning av fyllda batteritunnor via ett elektroniskt formulär eller genom att ringa DB Schenker.

Du kan enkelt beställa avhämtningen med den elektroniska blanketten:

  1. Fyll i dina kontaktuppgifter, avhämtningsadressen och det insamlingsplatsspecifika ID-numret på blanketten. (Om du inte känner till ID-numret för din insamlingsplats, ska du kontakta. info(a)recser.fi eller 010 249 1717.)
  2. Välj avhämtningsdag i rullgardinsmenyn.
  3. Fyll i förpackningstypen och antalet stycken under rubriken Godsrad. På en FIN-pall ryms 5 tunnor och på en EUR-pall 4. Skadade ackumulatorer som väger mer än 500 gram kan du skicka en tunna av på en halvpall.
  4. Godkänn även tjänstens användningsvillkor och bekräfta beställningen.
  5. Efter bekräftelsen ska du skapa och skriva ut transportdokumenten.

Anvisningar för telefonbeställning:

Du kan även beställa avhämtning av batteritunnorna per telefon vardagar kl. 8–16 genom att ringa telefonnumret 010 520 3455.

Obs! Kundnumret 60003279 och det insamlingsplatsspecifika ID-numret måste alltid uppges i samband med beställningen. Om du inte känner till ID-numret för din insamlingsplats, ska du kontakta. info(a)recser.fi eller 010 249 1717.

Vid telefonbeställningar skickar beställningscentralen transportdokumenten till beställaren per e-post för utskrift. Om du inte har möjlighet att skriva ut, ska du nämna det i samband med beställningen.

Anvisningar för packning av batterierna inför transport:

DB Schenker avhämtar endast de av Recser Oy levererade transportemballage eller andra UN-godkända transportkärl.

De transportdokument som ska skrivas ut för avhämtningen består av ett konossement i tre exemplar och kollispecifika adresslappar. Av de utskrivna och undertecknade fraktsedlarna ges tre till transportören och en blir kvar hos avsändaren. Avhämtningsplatsen ska i enlighet med kraven i avfallslagen som gäller transportdokument sparas i 3 år.

En utskriven adresslapp ska fästas på varje batteripall. Tunnorna som ska avhämtas ska placeras avhämtningsklara på insamlingsplatsens vanliga lastkaj/-område.

Övrigt att beakta:

Tomma tunnor som inte levereras automatiskt i samband med avhämtningen kan du även beställa via telefonnumret 010 520 3455 och e-postadressen cc.turku(a)dbschenker.com.

Avhämtningen av fulla tunnor sker inom 7 dagar från beställningen. Recser Oy:s batteritunnor får endast överlåtas till en representant för DB Schenker.