Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • fi
  • en
Körmy-nikkelikadmiumakku ja Lyly-lyijyhyytelöakku

Vår uppgift är att sköta om en separat insamling, förbehandling och främjande av återvinning av batterier och ackumulatorer i Finland.

För butiker / Säljarens skyldighet att ta emot batterier och ackumulatorer / Övriga insamlingsplatser / Kommunikationsmaterial

Paristokeräys organiseras av Recser Oy

Batteriåtervinningen i Finland sköts av producentföreningen Recser Oy som representerar producenter som distribuerar batterier och ackumulatorer på marknaden. Enligt produktansvarslagen ska tillverkarna och importörerna av batterier och ackumulatorer sköta om återvinningen och avfallshanteringen av sina produkter efter att de tagits ur bruk.

Till Recser Oy:s ansvar hör alla batterier och ackumulatorer som utan problem kan bäras för hand. Sådana batterier och ackumulatorer avhämtar företaget avgiftsfritt från alla insamlingsplatser, förutsatt att batterierna och ackumulatorerna med tanke på transporten är förpackade i ändamålsenliga avhämtningspartier.

För förpackningen kan insamlingsplatsen avgiftsfritt beställa transportlådor eller batteritunnor för att packa stora partier eller stora litiumbatterier (över 0,5 kg).

Över 13 000 insamlingsplatser runtom i Finland

Utöver distributörerna avhämtar Recser Oy bärbara batterier och ackumulatorer som tagits ur bruk från tusentals kompletterande insamlingsplatser, såsom många kommuners avfallsstationer, kontor, läroverk och enheter inom sjukvården. De kan beställa transportutrustningar och en avgiftsfri avhämtning för ändamålsenliga avhämtningspartier på samma villkor som butikerna. Totalt samlas batterier och ackumulatorer in för återvinning från mer än 13 000 platser runtom i Finland.

Läs mer:

  • Butikerna samlar in förbrukade batterier och små ackumulatorer
  • Övriga insamlingsplatser
  • Kommunikationsmaterial till insamlingsplatserna
  • Webbutbildning för insamlingsplatsens personal