Paristokierrätys
YHTEYSTIEDOT
puhelin: +358 10 249 1717
faksi: +358 10 249 1719
sähköposti: info(a)recser.fi


POSTIOSOITE
Recser Oy
Teknobulevardi 3-5 G
01530 Vantaa

Katso kaikki yhteystiedot
  • sv
  • en

Paristolähettiläällä riittää virtaa -kampanja järjestetään kouluille: Lasten ja nuorten kierrätysinnostus määrittää tulevaisuuden

Paristolähettiläällä riittää virtaa -kampanja käynnistyy

Paristokierrätystä Suomessa organisoiva tuottajajärjestö Recser Oy järjestää keväällä toista kertaa kouluille suunnatun paristokierrätyskampanjan. Sen avulla on tarkoitus kerätä nurkissa lojuvia paristoja kierrätykseen sekä opettaa lapsia ja nuoria arjen kierrättämiseen. Lasten ja nuorten kierrätysaktiivisuus onkin avainasemassa tulevaisuuden ympäristön kannalta ja sen nostamisessa kouluilla on iso rooli.

Recserin, Tukesin ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n organisoima Paristolähettiläällä riittää virtaa -kampanja järjestetään huhti-toukokuussa. Kampanjan tarkoituksena on paitsi nostaa kierrätysinnostusta keväällä, jolloin kodeissa muutenkin siivotaan nurkkia, niin myös opastaa lapsia ja nuoria arjen pieniin ekotekoihin. Maanlaajuisessa kampanjassa palkitaan toukokuussa kaksi koulua tuntuvalla summalla, yksi alakoulu ja yksi yläkoulu.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn kampanjan yhteydessä palkittiin alavutelainen Hakojärven koulu, joka keräsi 13 oppilaan voimin lähes 8200 paristoa ja pienakkua kierrätykseen.

– Se, että varsin pieneltä paikkakunnalta koottiin muutamassa viikossa tuhansia paristoja ja pienakkuja, kertoo, että ihmisillä lojuu kotonaan runsaasti käytettyjä paristoja ja akkuja, jotka teippaamattomina voivat olla myös tulipaloriski. Paristot ja pienakut on helppo kierrättää, sillä paristokeräyslaatikko löytyy jokaisesta paristoja myyvästä kaupasta ja kioskista, Recser Oy:n toimitusjohtaja Liisa-Marie Santakoski muistuttaa.

Kampanjat lisäävät oppilaiden aktiivisuutta lähiympäristön suhteen

Kouluilla on merkittävä rooli lasten ja nuorten asenteiden muokkaamisessa. Viime vuonna palkitun Hakojärven koulun koulunjohtajan Ari Hakolan mukaan lapset ovat innoissaan ympäristöaiheista, jos opettajatkin ovat.

– Oppilaat olivat kaikki mielellään mukana ja saivat nopeasti verkostoitua hyviä kanavia paristojen ja pienakkujen keräämiseen. Myös teippaamisesta he olivat innoissaan. Koulutyön kannalta paristojen kierrätys oli yksi hyvä konkreettinen oppisisältö ja sai aikaan luontevaa tekemistä. Lisäksi aktiivisuus lähiympäristöön lisääntyi huomattavasti ja tuli paljon yhteydenottoja koululle, Hakola kertoo.

Paristolähettiläällä riittää virtaa -kampanja on käynnissä 7.5.2017 asti ja siihen voi ilmoittautua mukaan täältä.

Lisätiedot

Recser Oy, toimitusjohtaja Liisa-Marie Santakoski, puh 010 249 1704, liisa-marie(a)recser.fihttp://www.paristokierratys.fi/

Facebook: http://www.facebook.com/paristotkiertoon
Twitter: https://twitter.com/RecserOy
Instagram: @paristokierratys

Teipattuna vaaraton! -kampanja: teipattunavaaraton.fi

Viestintätoimisto Akvamariini, puh. 09 241 0042, markus.hilden(a)akvamariini.fi

Kuvia toimitukselliseen käyttöön http://www.recser.fi/?Recser_Oy:Kuvapankki


Recser Oy on tuottajayhteisö, jolle kannettavia paristoja ja akkuja Suomen markkinoille saattavat yritykset voivat siirtää vuonna 2008 voimaan tulleen jätelain mukaisen tuottajavastuunsa. Tuottajavastuun mukaan maahantuojien ja valmistajien on järjestettävä käytöstä poistettujen paristojen ja akkujen jätehuolto. Laki velvoittaa paristoja ja akkuja myyvät liikkeet ottamaan haltijoilta vastaan käytetyt paristot ja akut ilman uuden tuotteen ostopakkoa. Recser Oy huolehtii kannettavien paristojen ja akkujen kierrätyksen organisoimisesta ja tiedottamisesta sekä muista lainsäädännön asettamista velvoitteista koko Suomessa yhteistyössä tuottajayhteisö ERP Finland ry:n kanssa.